Začiatok školského roka


Už sa blíži začiatok školského roka pre deti. Skončili prázdniny a ostávajú posledné dni letných prázdnin. Deti sú ešte v prázdninovom režime, no už ich škola očakáva. Je čas, aby si deti pripravili svoje školské tašky, poukladali peračníky a pripravili si všetky zošity a učebnice, ktoré budú potrebovať v školských triedach. Nezabudnite ani na pomôcky na výtvarnú výchovu či telesnú výchovu. Ja vždy svojmu synovi už takéto veci pripravujem ešte počas letných prázdnin, aby toho potom naraz nebolo veľmi veľa. Aj vy to tak robíte? Nenechávate si všetko na poslednú chvíľu?

školská trieda

Deti zasadnú do školských lavíc. Niektoré deti presne vedia, kde sa ich školská trieda bude nachádzať. Iní si na nové prostredie musia zvyknúť. Prváčikovia to  majú ťažšie, pretože ešte neboli v svojej budúcej škole. Nevedia, kde budú mať svoju školskú triedu, kde sa budú učiť rôzne predmety. Písanie je v prvom ročníku veľmi dôležité a niektorým detičkám to ide jednoduchšie a iným zase ani tak moc nie. Aj s čítaním má veľa detí najprv dosť veľké a výrazné problémy. To sa však časom upraví. Rodičia by sa mali v prvom ročníku veľmi venovať svojim deťom a pomáhať im s písaním a čítaním, či dokonca aj s inými školskými predmetmi.

pani učiteľ

Tak ich dieťa bude šikovnejšie a rýchlejšie zvládne preberané učivo. Ak chcete mať úspešné dieťa, určite si s ním robte pravidelne aj domáce úlohy. Je to veľmi dôležité a potrebné. Žiaci sa tešia na to, kto bude ich triednou učiteľkou alebo triednym učiteľom. Nevedia, či to bude človek prísny alebo milší. Aj keby mali prísnejšiu pani učiteľku, musíte to brať pozitívne. Pre deti to môže byť trošku stresujúce, no dá sa to zvládnuť. Dieťa musíte pripravovať na to, že už hracie časy v materskej škole skončili a teraz prichádzajú na rad omnoho dôležitejšie a potrebnejšie veci do jeho života. Musí sa veľa učiť, čo mnohé deti neskôr veľmi odradí.